Daphne moda
Image default
Business / Transportation and Logistics

Oud ijzer inzamelen, goed idee!

Met het inzamelen van oud ijzer kunt u een aanzienlijke bijdrage leveren om het milieu te sparen. Maar u kunt ook ‘rommel’ inruilen voor geld bij Chris Struijk. Hij komt uw oud ijzer zelfs ophalen in de omgeving van Amersfoort, Arnhem, Ede, Nijmegen, Utrecht, Veenendaal, Zeist. Wanneer u geregeld grote hoeveelheden oud ijzer heeft, kunt u erover nadenken een container te laten plaatsen. Ook hiervoor kunt u bij hem terecht.

Oud ijzer levert u cash geld op maar u draagt meer bij

U wist vast wel al van de mogelijkheid om oud ijzer om te zetten in cash, voor de dagprijs van oud ijzer, neemt u gerust contact op met Chris Struijk: 06 – 53 80 39 62. Misschien heeft u er wel eens over gelezen maar had u nog nooit eerder de neiging om daadwerkelijk zelf te gaan recyclen. Maar na het lezen van dit blog kan het zijn dat u voldoende gemotiveerd bent geraakt om uw huis, kantoor of bedrijf toch eens te inspecteren op (afval)materiaal met metalen erin.

Metaalwinning is funest voor het milieu

Mijnbouw is invasief. Om grondstoffen uit de aarde te winnen, maken mijnbouwbedrijven gebruik van zware graafmachines, transportwagens en mannen met schoppen om in de grond te graven. Dit graven vernietigt niet alleen de bodem, maar het geeft ook giftige stoffen, radioactieve stenen, metaalstof en asbest achtige mineralen vrij in de lucht én het water. Dit alles ten koste van het milieu voor slechts een kleine concentratie van een kostbaar mineraal of metaal.

De milieueffecten van mijnbouw zijn talrijk

  • De vorming van zinkgaten

  • Bodem-, grondwater- en oppervlaktewaterverontreiniging

  • Gevaarlijke bijproducten inclusief afvalwater

  • Vernietiging van het leefgebied van in het wild levende dieren en planten

  • En verlies van biodiversiteit

De impact reikt echter veel verder dan de mijnbouw plaats zelf en duurt zelfs tientallen jaren nadat de mijnbouwactiviteit is beëindigd.

Mijnbouw verbieden is onmogelijk

Hoewel het onmogelijk is om de mijnbouw te verbieden, is het verminderen van de behoefte eraan binnen handbereik. En het recyclen van oud ijzer is een stap in de goede richting. Als de wereld genoeg recyclet, zal de vraag naar nieuwe materialen afnemen. Helpt u mee?