Daphne moda
Image default
Management

Best low budget business

 

Tips voor het starten van een klein bedrijf op de Filippijnen

Ongeacht de grootte, het starten van een bedrijf vergt veel hard werk en vastberadenheid. Hier zijn enkele tips over het starten van een klein bedrijf in de Filippijnen om u op weg te helpen:

 

1. Registreer uw bedrijf

Zorg ervoor dat uw bedrijf is geregistreerd bij de DTI (als het een eenmanszaak is) of de SEC (als het een vennootschap of maatschap is).

 

Zorg er ook voor dat u zich registreert bij het BIR en dat u een vergunning krijgt van de stad van waaruit u uw bedrijf runt.

 

Als u werknemers in dienst neemt, registreert u zich ook bij PhilHealth, SSS en Pag-Ibig. Als u 10 of meer werknemers hebt, moet u uw bedrijf ook bij DOLE laten registreren.

 

Als uw bedrijf een andere relevante vorm van registratie nodig heeft in verband met het product of de dienst die u aanbiedt, zorg er dan voor dat u dat ook registreert.

 

2. Bereid u voor

Stap niet lukraak in een bedrijf zonder eerst alle voor- en nadelen te bestuderen. Zorg ervoor dat u een bedrijfs- en marketingplan klaar hebt, samen met een SWOT-analyse om ervoor te zorgen dat u alle bases bestrijkt.

 

Het loont de moeite om de sector waarin u zich begeeft te kennen. Woon seminars/trainingen bij, lees boeken en doe alles wat u kunt om u in de markt te verdiepen voordat u de sprong waagt.

 

3. Leer hoe u geld moet beheren

Het beheren van de cashflow van een bedrijf is geen sinecure. Hoewel u de hulp van een accountant kunt inroepen, is het ook verstandig dat u eerst leert hoe u met uw persoonlijke en zakelijke financiën omgaat.

 

In kleine ondernemingen kunt u in het begin alleen op uzelf vertrouwen. Zorg er dus voor dat u weet hoe u uw cashflow op peil kunt houden en uw boeken kunt beheren.

 

4. Denk aan belastingen

Zorg ervoor dat u uw belastingen begrijpt en dat u weet op welke momenten u ze moet betalen. Zo voorkomt u dat u in conflict komt met de BIR, en uiteindelijk met de Filippijnse wet.

 

Als u de berekening en betaling van belastingen overweldigend vindt, raadpleeg dan een accountant of een expert op het gebied van belastingen.

 

Aanbevolen: An Entrepreneur’s Guide to Filing & Paying Taxes Online in the Philippines

 

5. Investeer in digitale marketing

Raadpleeg iemand over hoe u het beste gebruik kunt maken van digitale marketing kanalen zoals websites, social media accounts, en dergelijke om uw merk te promoten. Als u geen tijd heeft, kunt u een expert inhuren om uw accounts voor u te beheren.

 

Digitale marketing vergroot de bekendheid van uw merk bij anderen en stelt u in staat een breder en gerichter publiek te bereiken, waardoor uw omzet kan stijgen.

 

Hoe uw bedrijf te financieren in de Filippijnen

Heeft u ideeën nodig over hoe u uw bedrijf kunt financieren in de Filippijnen?

 

Heeft u niet genoeg spaargeld om uw kleine onderneming te financieren of heeft u niet veel tijd meer om te wachten tot er geld komt? Hier zijn enkele methoden die u kunt overwegen:

 

1. Verkoop uw bezittingen

Als u een huis, een stuk land of misschien een auto op uw naam heeft staan, kunt u overwegen deze te verkopen zodat u startkapitaal heeft voor uw bedrijf.

 

Gerelateerd: Hoe uw bedrijf te verkopen in de Filipijnen

 

2. Leen geld van een vriend of familielid

Als je geen persoonlijke middelen hebt om het geld te produceren dat nodig is voor het kapitaal van je bedrijf, kun je lenen van een vriend of familielid.

 

Wees wel voorzichtig, want als er geld mee gemoeid is, kan het tussen familie en vrienden een rommeltje worden. Wees dus voorzichtig en laat dit niet de oorzaak zijn van misverstanden.

 

3. Overweeg een partnerschap

Dit is een andere optie die je kunt onderzoeken als je gewoon wat meer geld nodig hebt om de financiering van je bedrijf rond te krijgen. Maar aangezien u te maken krijgt met extra investeerders in uw bedrijf, moet u ervoor zorgen dat u hun aandelen dienovereenkomstig toekent om conflicten te voorkomen.

 

4. Sluit een banklening af

Als u het risico wilt vermijden dat u uw relaties met naaste familie en vrienden ruïneert wanneer u hen om een lening vraagt, kunt u overwegen om in plaats daarvan een lening bij de bank (of een andere kredietinstelling) te vragen.

 

Elke bank heeft andere voorwaarden, dus kies er een die het beste bij je past.

 

5. Leen van de overheid

U kunt ook lenen van de SSS of GSIS, op voorwaarde dat uw bedrijf voldoet aan de criteria die zij stellen.

 

6. Probeer P2P-leningen en crowdfunding

U kunt ook kijken naar P2P-leningen, omdat u daarmee geld kunt lenen tegen een lagere rente, waardoor het een kosteneffectieve optie is om uw bedrijf te financieren.

 

U kunt ook crowdfunding-sites gebruiken, omdat dit in het verleden succesvol is gebleken bij de financiering van verschillende briljante bedrijfsideeën. Herinner je je Pebble?

 

Zo zie je maar, verschillende manieren om je kleine onderneming in de Filippijnen te financieren.

 

 

 

business management 

vacatures

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/4-g-auto-met-defecte-motor-verkopen/

 

 

https://www.newbusinessmanagement.com/