Daphne moda
Image default
Business / Transportation and Logistics

Zijn Sparta fietsen en e-bikes voor luie mensen?

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen, e-bikes zijn niet voor luie mensen! Dat de elektrische fiets louter wordt gebruik door suffe oudjes is helemaal niet meer waar! Maar wat betekent dit voor de gezondheid van de Nederlander? U leest het in dit artikel. Bent u toevallig geïnteresseerd in het kopen een elektrische fiets? Dan is het aanschaffen van een van de Sparta Fietsen de oplossing voor u! Op de website van Atlas fietsen vindt u een breed scala aan Sparta Fietsen!

Het Spartamet syndroom

In de jaren 80 en 90 kwamen de zogeheten Spartamet fietsen op. Deze fietsen waren voorzien van een benzinemotor. Deze hulpmotor is in de loop der jaren dus vervangen door de elektrische varianten, die vooral populair waren bij 50-plussers. Dat dit type fiets vooral populair was bij deze oudere doelgroep werd gelabeld als het Spartamet Syndroom. Nu blijkt dat deze doelgroep in feite de “Early Adaptors” waren van de aangedreven fiets, die nu ook enorme populariteit aan het vergaren is onder een jongere doelgroep.

Zijn elektrische fietsers lui?

Het vooroordeel heerst dat de gebruikers van de elektrische fiets, lui zijn. Het is namelijk wel lekker makkelijk zo een fiets met een trapondersteuning. Bewegingswetenschappers kijken hier echter totaal anders naar. Mensen die gebruik maken van de E-bike maken namelijk veel meer kilometers als mensen die geen e-bike bezitten. Uit een recent onderzoek blijkt dat mensen veel sneller geneigd zijn om de elektrische fiets te pakken. Wetenschappers durven dan ook te stellen dat de E-bike mensen gezonder maakt. Daarnaast laten veel mensen de auto staan. Dit is dus winst voor zowel het milieu als voor de gezondheid.

Fiets kopen?

Een elektrische fiets kopen doet u eenvoudig en voordelig bij Atlas Fietsen. Deze aanbieder van zowel elektrische als klassieke fietsen heeft alle merken in huis! Deze aanbieder van fietsen heeft tevens een gratis haal & breng service zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het ophalen van uw fiets!