Daphne moda
Image default
Business / Transportation and Logistics

Wastafels van keramiek

 

Wastafels, wandclosets, toiletten en soms zelfs stortbakken zijn vaak gemaakt van keramiek. Iedereen weet wel dat keramiek een glad materiaal is, maar meer weten de meeste mensen er niet van. Elke keer dat je je handen wast of naar de wc gaat kom je ermee in aanraking, dus het is wel goed om er meer over te weten.

 

Bewerkingstechniek

Keramiek wordt gemaakt van klei. Klei wordt eerst uit de grond gedelft, waarna de klei een lange tijd wordt opgeslagen. Doordat de klei lange tijd met rust wordt gelaten, zullen de organische delen in de klei wegrotten. Hierna worden alle ijzerdeeltjes verwijderd uit de klei met behulp van een elektromagneet. Hierna is de klei dus schoon van mogelijk vuil. De schone klei wordt vervolgens in de gewenste vorm gebracht. De klei wordt bijvoorbeeld met behulp van een mal in de vorm van je wastafel gebracht. De kleien wastafels worden hierna gebakken. Dit kan één of twee keer gebeuren, afhankelijk van het product wat het uiteindelijk gaat worden. Voor het bakken is er een laag van glasachtig materiaal om de toekomstige wastafel aan gebracht, zodat deze later volledig ondoordringbaar wordt voor vloeistoffen. De laag zorgt ook voor de kleur die het product zal krijgen.

 

Voordelen keramiek

Het duurt dus lang, voordat een wastafel, wandcloset of toilet van keramiek volledig gemaakt is. De grote voordelen van de producten zijn dit echter zeker waard. Zo is keramiek bijvoorbeeld heel milieuvriendelijk. De grondstof is klei, wat gewoon klaarligt in de grond. Daarnaast kunnen keramieken producten in elke mogelijke vorm gemaakt worden. Hierdoor zijn er vele mogelijkheden.

 

Schaf keramiek aan!

Maak dus goed gebruik van de techniek om keramiek te maken. Ga voor producten die een hoge kwaliteit hebben, zodat je zeker weet dat je er lang gebruik van kan maken. De Loodgietshop biedt bijvoorbeeld wastafels, wandclosets, toiletten en stortbakken aan van een hoogwaardige kwaliteit.