Daphne moda
Image default
Business / Transportation and Logistics

Waarom eenmalige bekers milieuvriendelijker zijn dan mokken

 

Wegwerpbekertjes hebben vaak te kampen met een negatief imago. Er wordt gedacht dat de cups zeer milieubelastend zijn. Er zit ook wat in: na elke keer gebruiken een nieuw bekertje is natuurlijk veel slechter dan een mok even omspoelen. Dit is alleen niet helemaal waar.

Energieverbruik

Je staat er misschien niet bij stil, maar elke keer dat je jouw mok of glas afwast verbruik je een hoop energie. Niet alleen verbruik je een hoop water, ook wordt er een hoop stroom/gas verbruikt om het water te verwarmen. Wanneer je dit met de hand doet, valt het nog wel mee, maar vooral een vaatwasser is een echte stroomvreter. Je kunt dus beter een wegwerpbeker gebruiken, want dit scheelt een hoop energie.

Recyclebaar

Iets wat koffiebekertjes met zich mee hebben, wat mokken en glazen niet hebben, is dat de bekers volledig recyclebaar zijn. Ook na het weggooien kunnen de producten opnieuw verwerkt worden en vinden zij een nieuwe bestemming. Terwijl de mokken ergens bovenaan een stapel worden gedumpt. Wil je zeker weten dat jouw drinken het milieu weinig tot niet schaadt, dan doe je er ook goed aan om de koffiebekertjes te verkiezen boven mokken of glazen.

Ook nog eens goedkoper

Het is misschien niet zozeer een argument voor de milieuvriendelijkheid, maar dit maakt het niet onbelangrijker. Het is zelfs dusdanig belangrijk dat we het in ieder geval gezegd willen hebben. Wanneer je alleen naar de aanschaf kijkt, zijn mokken inderdaad wat goedkoper dan de koffiebekertjes. Wanneer je echter naar het jaarlijkse verbruik gaat kijken, kom je bedrogen uit. De mokken moeten namelijk afgewassen worden. Niet alleen kost dit een hoop stroom en gas, maar het kost voornamelijk een hoop manuren. Wanneer je dit op jaarbasis berekend, ben je dan ook een stuk goedkoper uit met wegwerpbekertjes.

De juiste leverancier

Koffiebekerbestellen.nl is sinds jaar en dag leverancier van diverse plastic bekers en kartonnen bekers, alsmede diverse toebehoren. Wil je a-kwaliteit cups van een betrouwbare leverancier, dan doe je er goed aan om in ieder geval de goedkope koffiebekers van deze leverancier te bekijken.