Daphne moda
Image default
Fashion and Clothing

Van winter naar zomer

We kijken er allemaal naar uit en we zijn er ook allemaal aan toe: warmer weer met een zonnetje. Want de winter, daar zijn we nu wel klaar mee! Wij hebben zin om onze winterkleding op de zolder op te bergen en onze zomerkleding tevoorschijn te halen. De eerste stap naar een voorjaarsgarderobe kun je al maken door je winterjas te vervangen door een korte jas voor in de lente. Zo zie je er al gauw helemaal nieuw uit!

Zo, de winter duurt toch altijd weer langer dan je gehoopt had dat hij zou duren. De dagen worden al langer en de temperaturen tikken al vaker de dubbele cijfers aan.

Sommige dagen zijn al zo mooi dat je achter glas en uit de wind lekker even buiten kunt zitten. Je krijgt er echt zin in om dit vaker te doen en daarmee vanzelf in een nieuwe zomergarderobe. Maar ja, we moeten wel realistisch blijven. De kou kan toch zeker nog een periode toeslaan.

Tussenjas of toch een zomerjas?

Je kunt nu wel gaan shoppen en jurkjes gaan kopen maar zekers te weten dat je die zomerse mode items nog een paar maanden in je kast zult moeten laten hangen. Wat je ondertussen wel al kunt doen en wat wel heel leuk is, is een zogenaamde tussenjas kopen. Een tussenjas is geen winter- noch een zomerjas maar hij is meer geschikt voor de lente en de herfst. Als je zo’n jas koopt die je nu al kunt dragen dan til je daarmee je hele look in één keer naar een hoger plan. Je krijgt dat fijne gevoel van iets nieuws hebben terwijl je onderwijl gewoon je wintergarderobe kunt blijven dragen.

Ga jij voor de aanschaf van een tussenjas? Laat je gedachten dan eens gaan over het kopen van een leuk leren jack. Een kort leren jasje is bij uitstek geschikt als tussenjas. Deze pittige jasjes zijn er natuurlijk in allerlei soorten en kleuren. De jacks die in de lente worden gedragen zijn meestal iets kleurrijker dan de herfst edities maar dat is tegenwoordig echt geen wet van Meden en Perzen meer. De modepolitie patrouilleert maar ergens anders; wij hanteren onze eigen stijl!

Een leren tussen of zomerjas?

En omdat een korte jas van leer een duurzame keuze is omdat het geen wegwerpartikel is zal je jas jarenlang meegaan en zul je er seizoenen lang plezier van hebben. Natuurlijk zijn er veel mensen die een (behoorlijk) aantal leren jasjes in hun bezit hebben. Ben je eenmaal gevallen voor een mooie leren jas dan volgen er meestal meer voor de collectie. Maar echt nodig is het niet omdat het een jas betreft die 1. niet snel zal verslijten en 2. de leren jas nooit uit de mode zal raken.

De meeste mensen die een leren jasje bezitten houden deze een leven lang bij zich. Zo niet dan worden deze jacks verkocht of weggegeven. Helemaal versleten tref je ze zelden of nooit aan. De leren heeft nog iets speciaals, een unique selling point. Hoewel modellen variëren van jaar tot jaar raakt een model leren jas nooit uit de mode. Het blijft altijd een unieke en eigen stijl behouden. Een investering in een kort leren jasje is dan ook altijd een goede investering. Een investering waar je geen spijt van zult krijgen.