Daphne moda
Image default
Business / Transportation and Logistics

Ook hijsogen zullen moeten worden gekeurd door EKH

Naast dat EKH.nl al het hijsapparatuur, zoals zware machines keurt, keuren zij ook hijsogen. Dit is ook wel heel hard nodig, omdat deze zoveel gewicht dragen en ook veel gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken. Het is een klein onderdeel aan een gehele machine, maar wel een onderdeel die belangrijk is om te keuren om zo de veiligheid van iedereen omtrent de machine te waarborgen. Je kunt deze ook wel oogbouten- of moeren noemen. Het doel waar deze voor worden gebruikt is dat deze het punt zijn waar er op gehesen wordt. Het is het centrum waar de gehele machine op draait en daarom ook zo ontzettend belangrijk om in een goede staat te zijn. Hijsogen keuren via EKH.nl.

Meerdere soorten 

Bij EKH worden meerdere soorten van hijsogen gekeurd. Er bestaan namelijk ook diverse soorten en daarmee ook meerdere manieren om deze te bevestigen aan de machine. Er bestaan bijvoorbeeld vaste ogen die om een as heen draaien in de lengte, maar je hebt ook ogen die juist om de as in de breedte draaien en hebben daarmee een andere werking en een andere manier van besturen nodig. Ook heb je hijsogen die je kunt gebruiken in meerdere richtingen, deze zijn heel handig voor vele taken die moeten worden gedaan met het hijsapparatuur. Meestal worden de ogen gemaakt in staal, maar de vorm van RVS komt ook steeds vaker voor.

Het keuren van de ogen

Om de hijsogen goed te laten keuren, zal de EKH worden ingeschakeld die hier een keurmeester voor laat komen om dit op de juiste manier te kunnen doen. De ogen vallen onder hetgeen dat ook wel het kettingwerk wordt genoemd onder het hijsapparatuur. Het keuren van de hijsogen kan op twee verschillende manier gebeuren. Dat kan zijn door een keurmeester die jaarlijks langskomt om gewoon even een blik te werpen op de ogen, maar hier geen apparatuur voor mee heeft. Eens in de vier jaar wordt er wel een keurmeester gestuurd die hier speciale apparaten voor mee heeft en deze ook dient et gebruiken bij de wat meer uitgebreide keuring die dan zal plaatsvinden.