Daphne moda
Image default
Business / Transportation and Logistics

Motor kopen in Amersfoort?

Natuurlijk ga je je motor kopen in Amersfoort bij Doornekamp Motorsport. Maar hoe weet je welke motor het beste bij jou past? Om daarachter te komen, kun je jezelf een aantal vragen stellen.

Want door een aantal van de volgende vragen te beantwoorden weet je al snel welke motor voor jou geschikt is.

Uiteraard is het van belang dat je je motorrijbewijs hebt voordat je je motor gaat kopen bij Doornekamp Motorsport in Amersfoort. Dus daar ga ik in dit blog maar voor het gemak even vanuit. Want stel je hebt je rijbewijs nog niet, zie je je motor van je dromen, kun je er nog niet op weg rijden.

Stel jezelf enkele vragen voordat je een motor gaat kopen in Amersfoort

Stel jezelf de vraag of je het liefst geschakeld rijdt of toch liever op de weg zit op een automaat. Vraag je voordat je een motor aanschaft ook af of je je motor uitsluitend gaat gebruiken voor het woon-werkverkeer, alleen in je vrije tijd of toch het liefst zowel voor woon-werk verkeer gebruikt als ook in je vrije tijd. Vind je het comfort belangrijk dat een motor je kan geven of maakt dat je niet uit? Rijd je graag sportief of vind je toeren belangrijker? Vind je een road of een all-road motor beter bij je passen? Allerlei vragen die je jezelf kunt stellen alvorens de shop in Amersfoort binnen te stappen.

Met de antwoorden op deze vragen in je achterhoofd, kunnen de vakkundige medewerkers van Doornekamp Motorsport je een gericht advies geven wanneer je bij hen binnenstapt omdat je eindelijk je eigen motor wilt kopen maar nog geen idee hebt welke.

Je zult begrijpen dat niet elke motor met elkaar te vergelijken is. Zo ligt de focus bij een toermotor vooral op comfort. Als je graag lange afstanden wilt afleggen, met of zonder passagier en / of bagage, is dit de meest luxueuze manier van reizen op twee wielen. Bij een toermotor gaat het in eerste instantie om lekker relaxt te rijden en niet zoals bijvoorbeeld bij een sporttoermotor om ’flitsend’ sturen.

Ben je juist op zoek naar een motor die uitermate geschikt is voor het woon-werk verkeer, dan past een no-nonsense bike, eentje waar je echt geen omkijken naar hebt, het beste bij jou. Een ‘no-nonsense’ motor is tot in detail ontworpen om zo zuinig mogelijk te rijden.

Altijd professioneel advies wanneer je je motor gaat kopen in Amersfoort

Zoveel verschillende types motoren, maar afgestemd op jouw persoonlijke voorkeur, vinden de specialisten van Doornekamp Motorsport altijd wel een type motor die precies past bij jouw wensen.