Daphne moda
Image default
Business / Transportation and Logistics

Houten vloeren zijn tijdloos

Houten vloeren zijn al jaren immens populair. Ook bij Bax Houthandel merken ze dat nog altijd veel mensen een houten vloer kopen. Geen wonder ook, want houten vloeren passen in elk interieur en bij iedere woonstijl en hebben een natuurlijke, warme en tijdloze uitstraling. Door het grote assortiment van Bax Houthandel vind je ook altijd wel een houten vloer bij die bij jou past.

Donkere en lichte houten vloeren

Houten vloeren worden gemaakt van ontelbare soorten hout. Die houtsoorten zijn weer verkrijgbaar in verschillende kleuren. Omdat de vloer de basis vormt van je interieur is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met de houtsoort, maar ook met de kleur. Een donkere kleur kun je namelijk beter combineren met lichte muren en met een lichte houten vloer kan een ruimte optisch groter doen lijken. Ook passen de donkere type houtsoorten vaker bij een klassiek interieur terwijl een lichte houten vloer meer past bij bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur. Mocht je een houten vloer overwegen denk dan ook goed na over de plinten. Wil je plinten in dezelfde kleur als de vloer of in dezelfde kleur als de muur? In het eerste geval zal de vloeroppervlakte namelijk groter lijken, terwijl in het tweede geval de vloeroppervlakte kleiner zal ogen. De kleur van een vloer heeft dus een grote invloed op hoe een ruimte aanvoelt. Maak je keuze voor een vloer dus niet op basis van een klein staaltje maar probeer je een voorstelling te maken van hoe de gehele ruimte eruit zal zien. Niet iedereen kan zich hierbij een beeld vormen, gelukkig kunnen ze je bij Bax Houthandel dan goed helpen met je keuze.

Houten vloeren leggen

Houten vloeren bepalen niet alleen de uitstraling van een ruimte door hun kleur, ook de manier van leggen en het houtsoort bepaalt voor een groot deel de ambiance in een ruimte. Wil je je interieur een stoere uitstraling geven kies dan een houten vloer met noesten en scheuren, je krijgt dan echt een vloer met karakter. Wil je een wat subtieler en stijlvoller uiterlijk kies dan een houten vloer waar de noesten zijn weggewerkt. Een houten vloer kan dus helemaal aangepast worden aan jouw persoonlijke smaak en wensen en is daarom altijd uniek. Voor meer informatie, kijk dan op de website van baxhouthandel!