Daphne moda
Image default
Business / Transportation and Logistics

Goedkoop verhuizen

Je oude huis is verkocht, en met een goed gevoel heb je bij de notaris de hypotheekaktes voor je nieuwe huis getekend. Of je hebt eindelijk een fijne huurwoning gevonden in de stad waar je altijd al wilde wonen, die ook nog betaalbaar is. Met enig onderhandelen ben je met de verschillende partijen tot een verhuisdatum gekomen. En dan begint het pas echt. Je moet je door bergen troep heen werken, waarvan je soms niet eens meer wist dat je het had bewaard. Je sorteert zorgvuldig wat weg kan en wat mee moet. Wat weg kan zet je netjes op de juiste dag bij het grofvuil. Vervolgens overzie je wat er allemaal moet worden ingepakt en vervoerd. De schrik slaat je om het hart; dat is nog behoorlijk veel. Hoe ga je dat doen? En wat mag het kosten; aangezien het leven al duur genoeg is, wil je wel een beetje goedkoop verhuizen.

 

Zelf verhuizen

De kosten van een verhuizing hangen van een aantal factoren af. We hebben het hier nu even niet over de student die met hulp van paps en mams voor het eerst op kamers gaat natuurlijk, die redt zich wel. Voor de rest van ons stervelingen komen er sowieso enige kosten bij kijken. Als je een auto hebt, kun je in elk geval het kleinere grut zelf verhuizen. Dat kost je alleen brandstof en eventueel wat verhuisdozen, die je natuurlijk netjes labelt met de juiste bestemming in je nieuwe huis (keuken, woonkamer, enz.). Gebruik daarvoor etiketten of schilderstape, die kun je zo weer van de doos aftrekken. Wel zo handig als daar statiegeld op zit. Voor je meubels en witgoed heb je echt een bus of aanhanger nodig. Mocht jij die hebben of kunnen lenen en je woont op de begane grond, dan kun je dat eventueel ook zelf verhuizen met behulp van familie of vrienden. Denk wel om je rug. Tillen vanuit de benen natuurlijk.

 

Hulp inhuren

In bepaalde gevallen kun je echt beter hulp inhuren. Als je op een verdieping zonder lift woont bijvoorbeeld en zeker als je niet zelf vervoer kunt regelen. Dat hoeft niet heel erg duur uit te vallen. Op internet kun je offertes aanvragen om prijs en service met elkaar te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld eens bij De Goedkope Verhuizer. Maak van te voren een lijst met wat je nodig denkt te hebben, dat maakt het aanvragen makkelijker. Noteer het aantal vierkante meters van je huidige woning om in te schatten hoe groot het vervoermiddel moet zijn. Natuurlijk is de afstand tussen de woningen van belang. Heb je een verhuislift nodig? Dat betekent extra kosten maar scheelt een hoop gesjouw. Meestal brengen de verhuizers standaard allerlei zaken mee zoals steekwagens, spanbanden en afdekmateriaal. Hulp inhuren kost je al snel een paar honderd euro. Maar voor een vlotte verhuizing zonder al teveel brokken is het zeker de moeite waard.

 

https://www.degoedkopeverhuizer.nl/