Daphne moda
Image default
Business / Transportation and Logistics

Doe het zelf – onderhoud cv-ketel

Het onderhouden van uw cv-ketel kan u jaarlijks flink wat geld kosten. Door te weten wat u zelf kunt doen aan onderhoud, kan u veel geld besparen. Daarnaast zal uw cv-ketel beter werken, zal de kans op een defect afnemen en zal uw cv-ketel langer meegaan! Lees daarom dit artikel om erachter te komen wat u hiervoor zelf kunt doen!

Check de waterdruk van uw cv-ketel

De waterdruk van uw cv-ketel is te controleren op de manometer. De juiste druk op de manometer is tussen de 1 en 2 bar. Wanneer dit niet het geval is, kan u  last hebben van een lekkage. Bij een lekkage is het belangrijk dat u snel handelt. Een lekkage kan namelijk veel schade veroorzaken. Schakel hiervoor uw loodgieter in of vraag eerst om advies.

Ontlucht de radiator

Door het ontluchten van uw radiator zorgt u ervoor dat uw radiator binnen een kortere tijd opwarmt, er geen rare geluiden uit uw radiator komen en de stookkosten lager worden. Hierdoor wordt de kans op een defect in uw cv-ketel vele malen kleiner en zal u in de koude winter altijd in een goed warm huis zitten. Let wel: in sommige moderne cv-ketels zit al een automatische ontluchter ingebouwd. Lees daarom altijd eerst de handleiding van uw cv-ketel of neem contact op met de leverancier om na te gaan of uw cv-ketel hiermee is uitgerust.

Onderhoud door een professional

Wanneer u op zoek bent naar een professional, klopt u aan bij SAM Loodgieter Leiden. Onze vakmannen weten hoe ze uw cv-ketel zo lang mogelijk mee kunnen laten gaan zonder dat de werking achteruit gaat. Schakel daarom onze onderhoud service in!