Daphne moda
Image default
Business / Transportation and Logistics

All Dent alles onder één dak

Voor praktijkinrichting bij All Dent kunt u als startende mondzorgpraktijk maar ook wanneer uw praktijk toe is aan uitbreiding of vernieuwing zeer goed geholpen worden aan diverse producten. U kunt daarbij denken aan behandelunits, röntgenapparatuur, verlichting, autoclaven, thermo desinfectoren, camera’s en nog veel meer. Maar ook voor een advies op maat over ergonomie en goed meubilair, tot aan een ontwerp van de beste inrichting voor uw praktijk kunt u bij hen terecht.

All Dent levert ook röntgenapparatuur

Bij All Dent kunt u ook terecht voor de aanschaf van röntgenapparatuur van diverse leveranciers. Röntgenfoto’s vormen een essentieel onderdeel van elk behandelplan voor de tandheelkunde. Ze zijn diagnostisch, maar ze kunnen ook preventief zijn. Ze helpen elke tandarts, orthodontist of andere mondzorgspecialist bij het diagnosticeren van mogelijke problemen in de mond van een patiënt voordat ze een echt groot probleem worden. Een röntgenfoto is een soort energie die door zacht weefsel gaat en door dicht weefsel wordt geabsorbeerd. Tanden en botten zijn zeer dicht, dus ze absorberen röntgenstralen, terwijl röntgenstralen gemakkelijker door tandvlees en wangen gaan.

Niet meer weg te denken voor een goede behandeling

Röntgenfoto’s zijn onderverdeeld in twee hoofdcategorieën, intra-oraal en extra-oraal. Intra-oraal is een röntgenfoto die in de mond wordt genomen. Buiten de mond wordt een extra-orale röntgenfoto gemaakt. Intra-orale röntgenfoto’s zijn de meest voorkomende vorm van röntgenfoto’s die in de tandheelkunde worden genomen. Ze geven een hoog detailniveau van de tand, het bot en de ondersteunende weefsels van de mond.

Met röntgenfoto’s kunnen tandartsen, orthodontisten en andere mondzorg specialisten:

  • Gaatjes lokaliseren.
  • Kijken naar de tandwortels.
  • De gezondheid van het botgebied rond de tand controleren.
  • Bepalen of een tandvleesaandoening een kwestie van mondzorg is.
  • De status bekijken van zich ontwikkelende tanden.
  • Door preventie controleren of er sprake is van goede tandgezondheid.

Soorten röntgenfoto’s

Het soort röntgenstraling dat nodig is, is sterk afhankelijk van de zorg die de patiënt moet krijgen. Hieronder enkele van de meest voorkomende soorten röntgenfoto’s die worden uitgevoerd:

Peri-apicaal: Biedt zicht op de gehele tand, van de kroon tot het bot.

Bitewing: Biedt een visuele weergave van zowel het onder- als de bovenkaak van het gebit. Panoramisch: Geeft zicht op de tanden, kaken, neuszone, sinussen en de gewrichten van de kaak.

Occlusaal: Biedt een duidelijk zicht op het kauwvlak van de tanden en kiezen.