Daphne moda
Image default
Business / Transportation and Logistics

Cilindersloten van M&C

Cilindersloten zijn mechanismen waarmee bepaalde voorwerpen kunnen worden afgesloten. Dit kunnen ramen zijn, kasten, kisten, maar natuurlijk ook deuren. Een veel voorkomend slot is het cilinderslot. Bepaalde vormen zorgen er bij het cilinderslot voor dat het niet zomaar met elke sleutel opengemaakt kan worden. Meestal bestaat het slot uit een cilinder en het bijgeleverde slot. Een slot op de deur is fijn omdat het een veilig gevoel geeft. Een goed slot zoals een cilinderslot maakt dit gevoel nog groter en zorgt er voor dat u zich compleet veilig voelt in uw eigen woning. 

Wat is een cilinderslot

Een cilinderslot is dus een manier om een deur af te sluiten. Het slot bestaat uit het daadwerkelijke slot en de cilinder. Het slot wordt in de cilinder geplaatst en is dus alleen bedoeld voor de bijgeleverde sleutel. Er zijn drie verschillende cilindersloten. Dat zijn radiaalsloten, stiftcilindersloten en plaatjescilindersloten. 

Radiaalsloten

Bij radiaalsloten is het kenmerkend dat de pinnen door veertjes aan de kant worden geduwd. De sleutel zelf heeft geen deuken, maar insnijdingen. Het radiaalslot is het oudste cilinderslot.

Stiftcilindersloten

Het meestvoorkomende cilinderslot is het stiftcilinderslot. Bij het stiftcilinderslot worden alle pinnen ingedrukt door de sleutel en blokkeren deze tot de gehele sleutel erin zit.

Plaatjescilindersloten

Vaak worden de plaatjescilindersloten gebruikt in brievenbussen of kisten. Deze zijn ook gemakkelijker om open te krijgen en dus minder veilig. 

Waar vindt je de beste cilindersloten?

Cilindersloten zijn natuurlijk te koop in de bekende bouwmarkten, maar ook online kun je de beste cilindersloten vinden. Het beste merk cilindersloten is M&C. Dit bedrijf staat bekend om zijn hoge kwaliteit wat betreft cilindersloten. Er zijn ook een hoop andere merken die cilindersloten verkopen, maar M&C steekt hier bovenuit vanwege zijn hoge kwaliteit cilindersloten.  Om het juiste slot te kopen moet u de dikte van de deur weten. Er zijn een hoop verschillende maten cilindersloten dus zomaar kopen wordt niet aangeraden. Wanneer u de dikte van uw deur weet dan kan het slot precies passen gemaakt worden op uw deur. Vaak kunt u de sleutels er direct bij bestellen. Soms is het zo dat de sleutels van cilindersloten niet zomaar nagemaakt kunnen worden. Dat betekend dat dit dus moet gebeuren door het bedrijf die het slot levert en dat kan soms duurder uitvallen. 

 

Tot slot

Cilindersloten zijn dus kwalitatief goede sloten die deuren afsluiten. Er zijn verschillende soorten sloten die allen hun eigen positieve en negatieve punten hebben. Voor elk deur is een passend cilinderslot, maar het is wel van belang om de dikte van de deur te weten anders kan het zijn dat het slot niet past.

https://www.toplock.nl/cilindersloten