Daphne moda
Image default
Business / Transportation and Logistics

Animatiestudio voor al je animaties

Animatiestudio voor al je animaties

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen op internet, misschien ook niet. Een animatiestudio kan een erg belangrijke rol spelen in het proces om je bedrijf aan de man te brengen. Zij kunnen namelijk speciaal voor jou een animatie maken, deze past precies bij je bedrijf en hierdoor heb je een erg persoonlijke touche aan je filmpje. Er zijn de laatste jaren een hoop animatiestudio’s opgekomen, dat is dus wel een erg groot voordeel aan de digitale wereld waarin we nu leven. Je kunt zo heel goed kiezen tussen de verschillende bedrijven. Ieder bedrijf heeft vaak zijn eigen gebied. Een tip is dan ook om te kijken wat hun vorige klanten waren. Als dit allemaal bedrijven zijn die een beetje hetzelfde aanbieden als jouw bedrijf dan is dit waarschijnlijk een goede keuze. Ze hebben dan al een beetje ervaring op dat gebied en kunnen jou op die manier het beste aan een top filmpje helpen. Maar wat zijn nu belangrijke dingen waar je op moet letten en wat maakt een animatiestudio nu een goede studio? Dat is een vraag die zeer belangrijk is om bij jezelf af te vragen. Gelukkig voor jou hoef je dit niet echt zelf te doen, met deze blog post proberen we jou zoveel mogelijk uit te leggen over het grote aanbod van animatiestudio’s die er aan het opkomen zijn in ons kleine kikker landje.

Goede samenwerking

Een goede studio die luistert naar je wensen, dit is het meest belangrijke onderdeel van allemaal. Jij hebt namelijk een idee in je hoofd, van dit idee wil je graag een filmpje hebben. Je hebt dan ook helemaal niks aan een filmpje wat niet overeenkomt met het idee in je je hoofd. Een goede studio die weet dit en die zal goed met je samenwerken om tot een perfect resultaat te komen. Zo kunnen ze vragen of je langskomt of ze kunnen vragen of je jouw script kan opsturen. Hiermee kunnen ze dan gaan kijken naar wat je wilt en welke onderdelen er allemaal in het filmpje moeten zitten. Geef dan ook duidelijk aan dat je dit wilt, zo kun je zien welke studio wel een beetje extra werk wilt verrichten om zijn klant tevreden te stellen.

Tekenaars in dienst

De tekenaars in dienst spelen een grote rol in het proces van de animatie. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor het maken van het storyboard. Een storyboard is eigenlijk niks anders dan een heel kort stripverhaal. Maar toch is dit erg belangrijk, zonder zo’n verhaal kan je namelijk niet goed een filmpje in elkaar zetten. Door het uit te tekenen krijg je een beeld over hoe alles er uit gaat zien en wat het uiterlijk is van het betreffende filmpje.

Kwaliteit van het geluid

Het kwaliteit van het geluid moet glashelder zijn, anders kan je niet goed de boodschap overbrengen aan de kijker. Dit weten de goede studio’s ook weer, zij zullen dan ook gebruik maken van een voice over die zeer helder is. Wat een goede tip is, is om een paar van de oudere filmpjes van dat bedrijf te bekijken. Zo kun je de kwaliteit controleren en zo kun je gelijk zien of het een goede studio is die gebruik maakt van kwalitatief goede audio, niets is lulliger dan dat je filmpje klaar is en dat blijkt dat het erg slecht in elkaar is gezet. Doe dus een beetje onderzoek van te voren, zo ben je niet teleurgesteld met het resultaat.

Waarom geen normale reclame?

Het antwoord hierop is eigenlijk heel kort en simpel, een normale reclame is namelijk saai! We krijgen op een dag enorm veel informatie naar ons hoofd gegooid. Van reclame op internet tot reclame op straat, elk bedrijf probeert ons wel op een of andere manier te beïnvloeden. Hierdoor zijn we over de jaren heen steeds kieskeuriger geworden, de saaie reclames die komen eigenlijk niet meer binnen en die slaan we niet meer op. Een filmpje zien we echter niet zo vaak, een animatie wordt nu eenmaal nog niet heel vaak gekozen. Hierdoor zijn we hier nog niet aan gewend, als we dan ook een animatie zien dan zal ons brein het filmpje sneller verwerken in ons geheugen. Zo zorg je er dus voor dat jouw bedrijf langer bij de persoon in kwestie blijft hangen. Dat is dan ook het grootste voordeel van het gebruik van een filmpje.

Handige tips om mee te nemen voor je een filmpje laat maken:

  • Weet wat je wilt, zo is de kans het grootst dat je filmpje precies zo is als dat het in je hoofd zit
  • Zoek op internet eerst een beetje rond naar goede studio’s, bekijk de reviews en neem een kijkje in de recentelijke filmpjes van hen
  • Houdt de boodschap kort en bondig, maak het niet te ingewikkeld want een filmpje is nu eenmaal niet echt heel lang. Meestal is een filmpje ongeveer een minuut lang, dit is dus niet erg veel.
  • Neem zelf een tekening mee als je al een idee hebt, dan kunnen zij hier verder aan werken om het te perfectioneren
  • Geef lekker het werk uit handen, je hebt er tenslotte bedrijven voor die speciaal voor jou een animatie in elkaar kunnen zetten.

 Een animatie is dus echt een top investering voor je bedrijf. Het is een goedkope en makkelijke manier om zoveel mogelijk mensen aan te trekken tot je reclame. Daarnaast is het echt iets wat bij deze technologische tijd past. Denk er dus eens over na en ga een beetje op onderzoek uit, het is echt top om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen! Interesse? Bekijk hier animatie studio Donker Media of neem een kijkje bij animatiestudio video ninja hier .

Related Posts

Auto theorie voorbereiding

Kies uit twee verschillende BHV-opleidingen

Mantelzorgwoning prijzen