Daphne moda
Image default
Offers

Achteruitrijcamera’s voor speciale voertuigen

Achteruitrijcamera’s voor speciale voertuigen

 

Veiligheid op de weg is natuurlijk iets waar we allemaal voor pleiten. Een hele handige manier om de veiligheid te verhogen is het laten installeren van achteruitrijcamera’s op grote en speciale voertuigen. Bij grote voertuigen kan als bestuurder vaak niet goed zien wat er allemaal achter je gebeurd. Dit kan leiden tot ongelukken. Gelukkig zijn er al speciale spiegels waarbij de dode hoek kleiner wordt, maar nog is er een groot gedeelte wat niet te zien is.

Een achteruitrijcamera zie je eigenlijk steeds vaker voor bij komen. Je ziet ze het meest op vrachtwagens, wat erg logisch is, maar ook op een heel aantal andere voertuigen. Denk bijvoorbeeld aan een boot. Bij een boot heb je namelijk ook grote vlakken die je niet goed kan zien. Ook als bestuurder van een boot moet je achter of naast je kunnen kijken bij het bijvoorbeeld passeren van andere boten en bij het aanmeren kan het ook heel handig van pas komen.

Een ander voertuig is bijvoorbeeld een paardentrailer. Bij een trailer heb je natuurlijk weer hetzelfde probleem als bij alle andere aanhangers. Je voertuig is ineens een stuk langer en met een hoge paardentrailer verdwijnt het zicht naar achteren natuurlijk. Het komt erg van pas om dan niet alleen achterop de trailer een camera te hangen, maar ook in de trailer kan een camera goed gebruikt worden. Je hebt dan namelijk gelijk zicht op wat er allemaal in de trailer zelf gebeurd.

Bij elke achteruitrijcamera kan je de camera beelden sturen naar een monitor die in de cabine van de bestuurder staat. Zo kan de chauffeur in één oog opslag zien wat er allemaal achter hem zit of wat er gebeurd in de trailer zelf. Een achteruitrijcamera installeren kan met of zonder bedrading. Een draadloze achteruitrijcamera is natuurlijk wel handiger. Dan voorkom je gelijk complicaties met de bedrading.

Op ieder groot of speciaal voertuig kan een achteruitrijcamera. Zo maak je het verkeer een stuk veiliger.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl